Dobrodošli na POS Sector, pitanja i odgovori - stranicu gdje ugostitelji razmjenjuju svoja iskustva i daju savjete.

Pridruži se zajednici od 3.500+ ugostitelja i osjećaj se kao kod kuće

Fiskalne Blagajne

opg izletište fiskalizacija

0 glasovi
hvala na prvom odgovoru..dakle radi se se o opg izletištu pružanje ugostiteljske usluge opg proizvoda do 80 osoba dnevno i koje je plaća paušalni porez na dohodak.bio sam danas u poreznoj sa knjigom vezanih računa da mi ovjerei rekli su mi da do 1.07 nemoram izdavati te račune nego stare paragone i nisu mi ovjerili..a od 01..7 moram i blagajnu i te račune.napominjem paušalac sam sa godišnjim bruto prometom do max 70 tisuća kuna..unaprijed hvala na odgovoru..ove u poreznoj uvijek govore drugačije
pitao Jan 9, 2013 u Opće informacije o fiskalizaciji od anonimni korisnik
retagged Jan 11, 2013 od possector

2 Odgovori

0 glasovi

 

Dat ću vam izvadak iz zakona pa presudite sami.

Zakon kaže:

Za osobe koje obavljaju djelatnost u manjem obimu, a to su fizičke osobe kojima se dohodak utvrđuje u paušalnom iznosu prema odredbama Zakona o porezu na dohodak, uvodi se pojam malog obveznika fiskalizacije. Ovi obveznici će izdavati račune koje će prije ovjeriti na Poreznoj upravi (posebna knjiga računa označena rednim brojevima i ovjerena).

Mali obveznici fiskalizacije smatraju se malima upravo radi obilježja niske razine obavljanja djelatnosti, što im daje pravo paušalnog oporezivanja. Stoga se za male obveznike fiskalizacije ne zahtijeva izdavanje računa putem elektroničkih naplatnih uređaja, već isti ovjeravaju u Ministarstvu financija, Poreznoj upravi posebnu knjigu računa označenu rednim brojevima iz koje se izdaju računi.

Na opisani način mali obveznici fiskalizacije ipak provode fiskalizaciju na način da izdaju račune na ovjerenim računima, ali nemaju dodatne troškove uspostave sustava fiskalizacije kao ostali obveznici fiskalizacije (nabavka uređaja i softvera koji imaju podršku za rad s digitalnim certifikatima, nabavka digitalnog certifikata, nabavka aplikacije za elektroničko potpisivanje, povezivanje na Internet, održavanje softvera i slično).

odgovoreno Jan 11, 2013 od possector (14,810 poena)
0 glasovi
poštovani,  u  poreznoj  mi  ne  znaju  dati  odgovor,  pa  možda  zna  netko  od  vas...OPG  izletište  koje  radi  samo   2 do  3  mjeseca  godišnje  i  nudi  samo  svoje  vlastite  proizvode ,  jesmo  li  dužni  nabaviti fiskalnu    kasu  ili  je  dovoljna  knjiga  uv.  računa???

gospođe  u  poreznoj  ne  znaju  :O
odgovoreno Jun 26, 2013 od anonimni korisnik
...